Ballast Coal

Material

Foto ReijndersBV AntracietBallast coal is a mixture of several kinds of coal with different qualities and is composed according to customer specified requirements, to be used in coal-fired powerplants.

Reijnders has a long history and experience in the production of Ballast Coal and with our modern high-tech equipment we deliver a consistent quality of Ballast Coal regarding caloric value and grain composition.

Application

Foto ReijndersBV Kolencentrales

Ballast Coal is mainly used in coal-fired powerplants.

Specifications

Size 0 – 40 mm
40 – 80 mm
Volatile 20 – 25 %
Moisture content 10 – 15 %
Ash content 18 – 22%
Sulpher 1,0 – 1,5%
Caloric value ca. 5.000 Kcal

Delivery

Ballast Coal can be supplied by:

  • Tipper truck
  • Big Bag
  • Vessel

Questions?

You can contact our staff members directly.

Click here

Handels- en Transportbedrijf Reijnders B.V. realiseert zich dat werknemers het fundament van het bedrijf zijn. Juist daarom wil Handels- en Transportbedrijf Reijnders B.V. graag inzicht in de duurzame inzetbaarheid van zijn medewerkers en inzicht in de flexibiliteit van de arbeidsorganisatie. Dit geeft de mogelijkheid om toekomstige problemen te voorkomen door een meer preventief beleid te voeren op het gebied van ontwikkelmogelijkheden, flexibilisering en mobiliteitsmogelijkheden. Door middel van een onderzoek dat uitgevoerd wordt door WinKracht|HR kan het vertrekpunt worden bepaald. Dit geeft richting om medewerkers duurzaam op een prettige maar toch flexibele wijze in te zetten.